Udaljena podrška – Remote Support

Profesionalna informatička podrška

Ne radi računalo?
Blokira laptop?
Server ne registrira domenu?
“Nestao” printer u izborniku?
Ne “vidiš” umrežena računala?
Nema IT servisa u blizini?

A trebaš podršku ODMAH!

U današnje vrijeme razvoja tehnologije preko 80% svih zahvata računalne podrške i održavanja se može odraditi online, daljinskim pristupom.
Uz korištenje posebnih alata, naši inženjeri mogu pristupiti vašem računalu (uz vašu potvrdu i odobrenje pristupa), i napraviti sva potrebna podešavanja i setup kao da su na Vašoj lokaciji.
Sa istim učinkom i istim rezultatima kao da su na Vašoj lokaciji.
Naši iskusni IT inženjeri su posebno obučeni za daljinsku podršku koju radimo već preko 25 godina.  Kako za male pojedinačne korisnike tako i velike sustave koji su rasprostranjeni u više država.

Prednosti:
– brza dostupnost, promptna rekacija, nema čekanja
– povoljnija cijena, nema potrebe dolaska IT stručnjaka na teren
– točnost i planiranje, kolege će se spojiti u točno dogovoreni termin
– komfor, ne morate nositi opremu u servis ili IT centar

Ograničenja:
– kvarovi hardverske naravi zahtjevaju angažman na lokaciji korisnika (zamjenu komponente)
– ukoliko je nedostupan Internet, direktno povezivanje nije moguće


Udaljena podrška – bitan dio IT infrastrukture

Udaljena podrška je jedan od bitnih dijelova IT sektora, te je poželjna opcija u slučaju da krajnji korisnik nije u mogućnosti donijeti uređaj u servis. Podrška se najčešće obavlja preko raznih programa (AnyDesk, TeamViewer), te omogućava IT stručnjaku udaljen pristup računalu koje ima poteškoće.

Prednosti udaljene podrške su prvo i osnovno vrijeme i dostupnost, što za tehničara tako i za krajnjeg korisnika. Za uspješnu udaljenu podršku bitno je imati uređaj koji ima internetsku vezu i normalno se uključuje (podiže operativni sustav), te naravno IT stručnjaka koji ima potrebno znanje za prepoznavanje problema, te otklanjanje istog (ukoliko je to moguće). Samim time i krajnji korisnik brže i jednostavnije može nastaviti sa radom, jer nije potrebno čekati dolazak servisera na lokaciju, ili nositi uređaj u servis.

Nazovite nas bez obaveze, naši inženjeri će već u prvom kontkatu procjeniti mogućnosti i brzinu reakcije.  I pokušati riješiti problem čim prije.