Preventivni pregled

servis-racunala

servis 07.11.2022. – Računalo ili laptop koristite svakodnevno, više nego bilo koji drugi uređaj. Na istom držite Vaše vrijedne podatke. Koristite ga za Vaš posao. S toga preventivni dijagnostički pregled svih bitnih značajki Vašeg računala ima smisla, kako bi isti nastavio nesmetano funkcionirati i kako bi preduhitrili eventualne probleme u budućnosti. Kao što stara  poslovica kaže “bolje spriječiti nego liječiti” ,preventivni pregled informatičke opreme se nameće kao mudra odluka.

Tijekom svakodenvne uporabe računala, javalju je problemi kad ih najmanje želite ili očekujete:

– pokvareni SSD ili hard disk
– neispravna memorijska pločica
– nestabilan sklop napajanja
– pregrijavanje komponenti
– problemi zbog prašine
– softverski problemi (nestabilnosti)
– virsui i ostali maliciozni nametnici
– problemi sa baterijama (“napuhnute” baterije)
– mehanički porblemi (kostrukcija koja drži ekran laptopa, zglobovi (panti))
… samo su neki od problema  koje smo vidjeli u našem višegodišnjem iskustvu. Mnogi od tih slučajeva da se pravovremeno reagiralo, bi bili uočeni i jednostavno i povoljno riješeni. Zašto čekati da Vam računalo prestane raditi da ga odnesete na servis? Zašto, kao primjer, osobno vozilo redovito vozite na održavanje, ali ne I Vaš laptop?

Neke od stvari koje se mogu spriječiti preventivnim pregledom :
– Fizička oštećenja kućišta od laptopa zbog “čvrstih” panti – zglobova – šarki koje drže ekran, koje mogu uzrokovati trajno oštećenje I same matične ploče
– Nakupljanje prašine unutar samog računala ili laptopa, koja može bitno smanjiti životni vijek Vašeg uređaja ( uz otežanu odvodnju topline, rashladni sustav treba intenzivnije raditi, što skraćuje vijek života ventilatora; dodatna toplina ujedno skraćuje životni vijek ostalih komponenti, te umanjuje performanse )
– Neispravna radna memorija može uzrokovati prekid normalnog rada računala, gubitak privremeno pohranjenih podataka, te u najgorem slučaju, oštećenje sistemskih datoteka )
– Polu-ispravni SSD i tvrdi diskovi (računalo radi, ali malo sporije ) može biti jedan od znakova da disk unutar računala razvija oštećenja, te bi ga trebalo provjeriti da se umanji mogućnost gubitka podataka
– neispravan “ispravljač” ili konektor istog, može trajno uništiti vaš laptop
– nestabilno napajanje (Power Supply) u stolnom računalu može biti uzrok nestabilnog rada i blokiranja
– softverske greške u operacijskom sustavu (najčešće usljed nepotpunog ažuriranja softvera)
– virusi, trojani i ostali nepoćudni programi koji preuzimaju kontrolu nad vašm računalom
– itd…itd…

Obratite nam se sa povjerenjem, te dozvolite da Vam preventivnom dijagnostikom omogućimo nesmetan rad Vaše opreme, te spriječimo probleme koji bi mogli rezultirati povećim troškovima, ili u najgorem scenariju, trajnim gubitkom podataka i opreme. Vaše računalo ćemo detaljno provjeriti i pregledati te u dogovoru sa Vama ispraviti eventualno uočene nedostatke.
Sve operacije obavljamo bez gubitka podataka.